Hedera Hashgraph (HBAR)

Hedera Hashgraph (HBAR) is een openbaar gedistribueerd grootboekplatform dat is ontworpen om beveiligde en efficiënte gedecentraliseerde applicaties (DApps) en diensten te ondersteunen.

Het maakt gebruik van een technologie genaamd de Hashgraph-consensusalgoritme, dat hoge snelheden en beveiliging biedt.

Wat de prijs en de koers verwachting van deze crypto is dat lees je op deze pagina.

Wat is Hedera (HBAR)?

HBAR is de native cryptocurrency van het Hedera-netwerk en wordt gebruikt voor transacties en beveiliging op het platform.

Hedera streeft ernaar om vertrouwen, schaalbaarheid en snelheid te bieden voor ontwikkelaars die blockchain-achtige toepassingen willen bouwen zonder de nadelen van traditionele blockchain-technologieën.

Hoe werkt Hedera Hashgraph (HBAR)?

Hedera Hashgraph werkt op basis van het Hashgraph-consensusalgoritme, dat verschilt van de traditionele blockchain-technologie. Hier is een beknopte uitleg van hoe Hedera functioneert:

  • Gossip over Gossip: In plaats van blokken te creëren zoals in een blockchain, werkt Hedera met een ‘gossip over gossip’ protocol. Dit betekent dat nodes informatie verspreiden over transacties en gebeurtenissen naar andere nodes in het netwerk.
  • Event-Driven: Hedera registreert gebeurtenissen in een tijdreeks, waarbij elke gebeurtenis een timestamp heeft. Hierdoor kan het netwerk de exacte volgorde van gebeurtenissen bepalen.
  • Asynchronous Byzantine Fault Tolerance (aBFT): Het Hashgraph-consensusalgoritme is asynchroon byzantijns fouttolerant, wat betekent dat het robuust is tegen verschillende aanvallen en fouten in het netwerk.
  • Staking: Node-operators in het Hedera-netwerk moeten HBAR staken als garantie voor hun deelname. Dit draagt bij aan de beveiliging van het netwerk en stimuleert eerlijke deelname.
  • Consensus: Nodes bereiken consensus over de volgorde van gebeurtenissen door het Hashgraph-algoritme te gebruiken. Dit algoritme combineert ‘gossip about gossip’ met virtuele voting om tot consensus te komen.
  • Snelheid en schaalbaarheid: Hedera streeft ernaar om hoge transactiesnelheden te bereiken, met lage latency en schaalbaarheid. Dit maakt het geschikt voor het bouwen van gedecentraliseerde applicaties en diensten.

Hedera (HBAR) koers verwachting 2024, 2025 & 2030

De koersverwachting voor Hedera zal volgens analisten in 2024 de 0,6 cent gaan halen. In de periode 2025 t/m 2030 is een koers van 0,12 cent niet uitgesloten.

We zien de laatste weken al een flinke koersstijging en op de exchange Bitvavo is HBAR geregeld een van de hoogste stijgers.

Voor je besluit HBAR te kopen zul je wel eerst zelf onderzoek moeten doen.

Waar kan je Hedera kopen?

Bij Bitvavo de grootste crypto exchange van Nederland, kun je Hedera (HBAR) kopen.

Als je nog geen account hebt, dan kun je deze nu aanmaken en ontvang je direct 10.000 euro gratis handelen.

Bitvavo

Prijs van Hedera (HBAR)

Hieronder zie je de koers in de grafiek van de crypto Hedera (HBAR). Je kunt zo direct de prijsontwikkeling van deze cryptomunt inzien. Als de prijs gunstig is, kun je besluiten om deze munt direct te kopen en af te rekenen via iDeal.

Wanneer Hedera kopen?

Als je nog een crypto zoekt om aan jouw portfolio toe te voegen dan kan dit het moment zijn om Hedera te kopen.

Welke crypto je moet kopen dat moet je natuurlijk eerst zelf onderzoeken, maar alles wijst er op dat de toekomst er goed uitziet voor deze crypto.

Wie zijn de oprichters van Hedera?

Hedera Hashgraph is opgericht door een team van drie personen:

  • Dr. Leemon Baird: Hij wordt beschouwd als de grondlegger van Hedera Hashgraph en is de bedenker van het Hashgraph-consensusalgoritme. Dr. Baird heeft een achtergrond in de computerwetenschappen en wiskunde.
  • Mance Harmon: Mance Harmon is mede-oprichter van Hedera Hashgraph en heeft samengewerkt met Dr. Leemon Baird om het Hedera-netwerk te ontwikkelen. Hij heeft een achtergrond in cybersecurity en informatietechnologie.
  • Gezinus H. Mulder: Gezinus Mulder is mede-oprichter en werkte samen met Baird en Harmon aan de ontwikkeling van Hedera Hashgraph. Hij heeft expertise op het gebied van financiën en informatietechnologie.

Samen hebben deze oprichters bijgedragen aan de ontwikkeling van Hedera Hashgraph.

Voordelen van Hedera:

  • Snelheid en schaalbaarheid: Hedera biedt hoge transactiesnelheden en kan efficiënt schalen om een groot aantal transacties te verwerken. Dit maakt het geschikt voor toepassingen met snelle en grootschalige transactiebehoeften.
  • Beveiliging: Het Hashgraph-consensusalgoritme is asynchroon Byzantijns fouttolerant, wat betekent dat het robuust is tegen aanvallen en fouten in het netwerk. Dit draagt bij aan de beveiliging van het platform.
  • Energie-efficiëntie: Hedera Hashgraph maakt geen gebruik van energie-intensieve mining-activiteiten zoals sommige blockchain-netwerken, waardoor het milieuvriendelijker is.
  • Governance-model: Hedera heeft een governancesysteem waarin leden van het netwerk beslissingen nemen over upgrades en veranderingen in het protocol. Dit model streeft naar decentralisatie en diversiteit in het bestuur.
  • Toepassingsdiversiteit: Het platform is ontworpen om verschillende soorten gedecentraliseerde applicaties (DApps) te ondersteunen, waardoor het flexibel is voor uiteenlopende use-cases.

Nadelen van Hedera:

  • Centralisatie: Sommigen beweren dat het governancesysteem van Hedera niet voldoende gedecentraliseerd is, omdat slechts een beperkt aantal organisaties deelnemen aan het bestuur. Dit kan zorgen baren voor degenen die streven naar maximale decentralisatie.
  • Complexiteit: Het Hashgraph-consensusalgoritme kan complex zijn om volledig te begrijpen, wat een drempel kan vormen voor ontwikkelaars en gebruikers.
  • Nog relatief jong: In vergelijking met enkele gevestigde blockchain-netwerken, is Hedera Hashgraph nog relatief jong, wat betekent dat het zich nog moet bewijzen op de lange termijn in termen van beveiliging en stabiliteit.
  • Afzonderlijke blockchain-interoperabiliteit: Hedera Hashgraph opereert als een apart grootboek en heeft beperkte interoperabiliteit met andere blockchains, wat sommige ontwikkelaars kan beperken.
  • Afwezigheid van volledige decentralisatie: Sommige puristen van blockchain-technologieën kunnen het feit dat Hedera Hashgraph minder decentraal is dan sommige andere netwerken als een nadeel beschouwen.

Hedera uitgelegd in een video

Hedera (HBAR) kopen of niet?

Hedera is zeker een goede aanvulling op je portfolio als we de koersverwachting van de bekende analisten mogen volgen.

Zelf heb ik HBAR wel opgenomen in mijn portfolio. Doe zelf eerst onderzoek voor je besluit Hedera te kopen.